Festivali in dogajanje spomladi v Italiji


V jezikovni šoli Bilingua smo se odločili, da vam v sklopu jezikovnega tečaja italijanščine ponudimo še nekaj izredno zanimivih zgodb in dejstev o naši sosedi, romantični Italiji. Le kdo se ne nasmeji ob temperamentnih Italijanih, ki med govorom že skoraj kričijo, se glasno smejijo in uporabljajo izredno nazorno mimiko obraza in telesne kretnje. Italijani so res zanimiv narod, s svojevrstnim smislom za humor in lepo zvenečim jezikom. Italijanščine se lahko pravzaprav priučite kar hitro, saj velja za ljudski jezik in osnove sporazumevanja lahko osvojite še pred poletnim raziskovanjem Toskane in starinskih mestec Italije.
Danes smo vam pripravili izbor nekaterih najbolj navdihujočih festivalov, ki se jih lahko udeležite v pomladnih mesecih. Ste ljubitelji kulturnih znamenitosti, glasbe, poulične umetnosti, italijanske kulinarike in prikupnega vrveža? Potem berite dalje, kajti zagotovo boste našli festival ali dogodek, ki bo pritegnil vašo pozornost. In nikar ne skrbite za sporazumevanje na ulicah italijanskih mest in vasic, kajti v jezikovnem centru Bilingua smo za vas pripravili vsem dostopne jezikovne tečaje in tudi možnosti individualnega učenja tujega jezika. Vse o učenju italijanščine najdete TUKAJ>> . Zdaj pa vabljeni na romantično popotovanje po sosednji Italiji.

3. april – butični koncertni festival v mestecu Ravello

Mestece Ravello je znano kot pravo zatočišče umetnikov, pisateljev, glasbenikov in ustvarjalcev vseh vrst. Če vas navdušuje glasba in se v začetku aprila odpravljate v Italijo, se udeležite tradicionalnega glasbenega festivala, ki je pravzaprav bolj butične narave. Še preden Ravello zapolnijo trume turistov, ki ga poleti obiščejo, je vsako pomlad čas za obujanje glasbene romance. Cvetoči vrtovi in banketne dvorane zgodovinske vile Rufolo spomladi postanejo prizorišča raznovrstnih glasbenih zvrsti. Nadejate se lahko vse od jazza dalje, kajti ta butični glasbeni festival letno gosti več kot 1750 raznolikih koncertov.
  

9.– 12. april – Vinitaly, največja vinska razstava na svetu, Verona

Vinitaly je ime za največjo razstavo vin v svetovnem merilu. Ljubitelji vina boste zagotovo navdušeni nad tem festivalom, sploh glede na dejstvo, da vam za njegov obisk ni treba na drug konec sveta. Verona je čudovito, zgodovinsko mesto, ki je obenem tudi pod zaščito Unescove svetovne dediščine. Vinski sladokusci boste lahko štiri dni zapovrstjo uživali v preizkušanju, ocenjevanju in nakupovanju raznovrstnih vin. Festival je obenem namenjen tudi praznovanju in raziskovanju kulinaričnih dobrot, umetnosti in glasbe, kar zgolj pripomore k pestremu programu na visoki ravni. Na ulicah Verone bo kar brenčalo od navdušenja, zato vam bodo osnove italijanskega jezika prišle še kako prav. Hitro preverite aktualne jezikovne tečaje v šoli Bilingua in poiščite tistega, ki vas bo pripravil na sporazumevanje na tem festivalu.

21. april – Rim praznuje rojstni dan!

Verjetno je praznovanje Rimovega rojstnega dne eden izmed najbolj odmevnih in priljubljenih dogodkov v Italiji! Kot se za Italijane spodobi, praznovanje traja več dni, veselo pa je na vsakem koraku. Letos Rim praznuje že svoj 2770. rojstni dan! Ob praznovanju se Italijani spominjajo ustanovitelja mesta, Romulusa, ki naj bi Rim ustanovil leta 753 pred našim štetjem. Nadejate se lahko tradicionalnih prireditev, kot so rituali in prikazi starih časov, čaščenje boginje poljedelstva, prikazi gladiatorskih bojev ter mnogih drugih zanimivih dogodkov. Če ste ljubitelji zgodovine in vas zanima, kako so Rimljani živeli nekoč, potem ne boste našli nobenega boljšega kraja in festivala za potešitev vaše radovednosti. Saj veste, vse poti vodijo v Rim.

 

13. maj – 26. november – Beneški bienale

Beneški bienale je mednarodna umetniška razstava, ki se odvija vsako drugo leto in letos je spet na sporedu. Ljubitelji umetnosti najverjetneje že veste zanjo, vsem drugim pa prišepnemo nekaj osupljivih zanimivosti, povezanih z bienali. Benetke med bienali zaživijo, v dogajanje pa je vključeno celotno mesto, saj tudi zasebne stavbe postanejo razstavni prostori umetniških del. Glasbo in umetnost je tako možno najti na vsakem koraku, v vrtovih in paviljonih, vilah ter zasebnih stavbah. Tisti, ki ste že obiskali Benetke, vas je zagotovo zamikalo, da bi si še od znotraj ogledali katero izmed osupljivo lepih vil in prav zdaj imate priložnost za to, kajti razstave umetniških del so resnično na vsakem koraku. Dobrodošli v Benetkah!
Ljubitelji romantičnih in umetniških poslastic ste zagotovo uživali ob raziskovanju zanimivosti, ki jih ponuja Italija v pomladnih mesecih. Za lažje sporazumevanje si lahko pomagate z raznimi aplikacijami, ki vam bodo prevedle tuje besede, z dvojezičnimi slovarji ali pa se pridružite jezikovnemu tečaju italijanščine v jezikovni šoli Bilingua.

 

 

 

 

 Naprej na: